Някъде го гледах черно на бяло за 2.4 е 1л/ч ,когато е на място...или в спецификация,или в документ,или в някаква таблица го четох,не си спомям точно.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Какъв разход на гориво ви дават вашите АР 159...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщениеЗначии на място, колата няма как да гори каквото и да е на 100км, защото просто не се движи
Гори между 0.6 и 0.8 литра на час , ако говорим за 1.9 нафта, че не следя старателно темата.
Иначе за останалото ecotronic ти е отговорил.
Comment
-
Да споделя за разхода на въпросната 159 2.0jtdm 170ps ремапната на над 200.
Извънградско, от Младост до Бургас и обратно - 7.8 по борд. Карах по-голямата част от времето на темпомат със 140 км/ч. В самия Бургас имаше съвсем малко шофиране (под 10км).
За сравнение - на отиване беше 7.5, а на връщане - 8.1.
Градско ако не съм на първа-втора по пиковите часове ми дава 8.1 по борд (не качвам над 70-80 обаче и гледам да поддържам максимално скоростта, без продължително ускоряване). В час пик и до 12 качва, но говорим за наистина първа-втора в продължение на няколко километра (не го играя джигит да се бутам от лента в лента).
Поздрави.Alfa Romeo 159sw 2.0JTDm 200 к.с. - Окт'10
Comment
-
Това не знам, как си го постигнал и то със "сравнително натягане" при положение, че поне аз не съм чул и видял 159-ка да харчи по - малко от 9 градскоМоята 9,5 л. на 100 градско беше минимума до който успях да я сваля с пенсионерско каране, като това не беше по борд а след като заредих до горе на Еко и след изминати 100 км заредих пак до горе на ЕКО и ми излезе 9,5л. Иначе сега като си я карам нормално (на вапцаров, околовръстното и Черни връх с 80 до 160
) ми дава 11. Извън градско зависи дали е магистрала или второстепенен път на магистралата харчи повече м/у 6,5 и 7,5 на второстепенните, където си караш кротко с 90 харчи и по - малко
Това е поне моята, но до колкото съм запознат повечето са така
Comment
-
Първоначално публикувано от Doctora88 Покажи съобщениеТова не знам, как си го постигнал и то със "сравнително натягане" при положение, че поне аз не съм чул и видял 159-ка да харчи по - малко от 9 градскоМоята 9,5 л. на 100 градско беше минимума до който успях да я сваля с пенсионерско каране, като това не беше по борд а след като заредих до горе на Еко и след изминати 100 км заредих пак до горе на ЕКО и ми излезе 9,5л. Иначе сега като си я карам нормално (на вапцаров, околовръстното и Черни връх с 80 до 160
) ми дава 11. Извън градско зависи дали е магистрала или второстепенен път на магистралата харчи повече м/у 6,5 и 7,5 на второстепенните, където си караш кротко с 90 харчи и по - малко
Това е поне моята, но до колкото съм запознат повечето са така
По книжка май градско й дават 8 , ама това е нерално
Аз карам по околовръстното или цариградско и то това може да се брои даже за смесен разход и пак под 9 не съм падал
Sent from my EVA-L19 using Tapatalk
Comment
-
Моята е най-икономична на 4-та предавка с 60 кмч.Тогава на равен път пада със старото масло Бардал XTC до 4.6-5.3 литра, а онзи ден във вторника ми даде на същата отсечка с новото масло 4.4 като на моменти падаше и до 3.7 литра.
Като пътувам другия месец 820-850км км ще видя какъв реален разход ще ми даде на около 200км магистрали и 220-250км първокласен път през нашите планини на който повече от 100кмч по правите дълги отсечки е лудост, а в останалите отсечки около 50-до 80кмч.
Освен от горивото зависи и от гумите, напомпването им и маслото.Това при един и същи трафик/натовареност на движението.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщениеМоята е най-икономична на 4-та предавка с 60 кмч.Тогава на равен път пада със старото масло Бардал XTC до 4.6-5.3 литра, а онзи ден във вторника ми даде на същата отсечка с новото масло 4.4 като на моменти падаше и до 3.7 литра.
Като пътувам другия месец 820-850км км ще видя какъв реален разход ще ми даде на около 200км магистрали и 220-250км първокласен път през нашите планини на който повече от 100кмч по правите дълги отсечки е лудост, а в останалите отсечки около 50-до 80кмч.
Освен от горивото зависи и от гумите, напомпването им и маслото.Това при един и същи трафик/натовареност на движението.Alfa Romeo 159 SW, 2009, 1.9 JTDm, Q-tronic, 180 h.p., 400 N.m
Comment
-
Пробвай, стават, аз бях с Bardal XTC, нормално масло полусинтетика течливост до -42 градуса под нулата с него дават на 2.4 двигателя 15 000км пробег, аз направих за 8 000км .Но ако аз бях решил да сипвам отново Бардал то това щеше да е BARDAL XTEС 5w40 което се води пълна синтетика. Смених във вторник с RAVENOL VollSynth Turbo VST SAE 5W-40 което се води пълна синтетика и мога да кажа, че двигателя 2 минути след като беше стартиран с новото масло зазвуча по съвсем различен начин.Течливост до -54 градуса под нулата, 240 градуса точка на запалване(мисля така се превежда).Ето характеристиките:
Density at 20°C kg/m³ 847 EN ISO 12185
Colour brown visualViscosity at 100°C mm²/s 14,3 DIN 51 562Viscosity at 40°C mm²/s 85,1 DIN 51 562Viscosity index VI 175 DIN ISO 2909HTHS at 150°C mP?*s 3,8 ASTM D5481CCS Viscosity at -35°C mPa*s 4200 ASTM D5293Low Temp. Pumping viscosity (MRV) at-40°CmPa*s 16.860 ASTM D4684Pourpoint °C -54 DIN ISO 3016Noack Volatility % 7,4 ASTM D5800/bFlash point (COC) °C 240 DIN ISO 2592TBN mg KOH/g 10,5 ASTM D2896Sulphated ash %wt. 1,05 DIN 51 575
Но съм изминал с него само 100-на км.Този уикенд ще направя още 120-130, а другият месец ще мина сигурно над 1200 км и ще имам основа за сравнение и за отзив за това масло.То е EVRO 5 стандарт Fiat 9.55535-Z2.
Реших се на това масло най-вече заради характеристиките му, а и защото не тази, а миналата много студена зима за България при температури около -7 -11 градуса под нулата турбината ми започна леко да просвирва, което не се чуваше навън, но вътре в купето при изключен звук се чуваше при превключване на предавките.
При стопляне на времето от април миналата година това просвирване изчезна, а тази зима изобщо го нямаше, но аз реших да действам преванитивно, като кандидат маслата до които достигнах след няколко месечно проучване бяха:
1.RedLine
2.Amsoil
3.Ravenol
Редлайна е много скъпо и една смяна ще ми струва около 250 лева без труда, Амсоила щеше да ми струва около 180 лева без труда и така стигнах до Равенола, който освен това масло има и Ravenol NORD DUTY TRUCK, което е с по-голямо HTHS(вискозност) при 150 градуса и би трябвало да пази повече двигателя защото изрично пише че е с PAO база, но аз моята така или иначе не я газирам, а и отделно от сайта на Равенол за моята 2.4 200 коня дизел излиза като препоръка единствено маслото Ravenol VST 5w40.Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 12:11.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Софийско под 12 на сто ми се е случвало само събота, неделя или нощем, а в качествено задръстване съм стигал и до 21, тааа, 7,5 няма да го повярвам, даже да го видя. Но по селски пътища съм я свалял под 5, заради експеримента. Иначе нямам нерви да карам чак толкоз икономично.Shit happens, sometimes...
Comment
-
За 4к км среден 7.5л/100 като повечето е извънградско. Градско от 10 почва нагоре зависи от трафика. Извънградско около 5.5-7 пак зависи.Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97
Comment
-
Първоначално публикувано от Grishata Покажи съобщениеАбсолютно.. 7'5 в задръстване в софия е абсурдно... сигурно грешка в борд компютърПо книжка май градско й дават 8 , ама това е нерално
Аз карам по околовръстното или цариградско и то това може да се брои даже за смесен разход и пак под 9 не съм падал
Sent from my EVA-L19 using Tapatalk
Comment
Comment